Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 6 (enam) SD

Wednesday, September 26th, 2012 - SOAL BAHASA INGGRIS SD
Halo temen-temen belajarbahasainggrisyuk.com dibawah ini ada beberapa soal bahasa inggris tingkat SD untuk kelas 6. Soal ini disertai juga dengan Kunci Jawabannya. Soalnya gampang banget kok, maklum masih SD. Anak SD harus dikasih soal yang gampang-gampang donk biar mereka tambah suka belajar bahasa inggris. Kalo anak SD dikasih soal kayak TOEFL so pasti mereka bisa terberak-berak tuh ngerjainnya :D Oke.. selamat mengerjakan ya.
Pilihlah jawaban yang benar dengan memberi tanda silang (X) pada huruf a,b,c,dan d !

1. My hobby is….
a. singing b. sings c. sing d. to sing

2. I go to school …foot
a. by b. on c. in d. with

3. …is east of java
a. bali b. Kalimantan c. sumatara d. Sulawesi

4. Australia is in the … of Indonesia
a. west b. north c. south d. east

5. We go by ship tharough the….
a. road b. sea c. river d. mountain

6. When is rainy in Indonesia ?, in the ….
a. rainy season b. dry season c. summer d. winter

7. The supermarket is … the second floor
a. in b. at c. on d. next to

8. They…to Bali last holiday
a. go b. gaoing c. went d. goes

9. The weather…cold last Sunday
a. were b. was c. is d. are

10. what do you usually do on a hot day?
a. make a glass of hot tea c. to the sun
b. wear rain coats d. make a glass of iced tea

11. A : Is Daniel in an aeroplane ?
B : No, …isn’t
a. she b. it c. he d. are

12. Are you going to have lunch after school?
Lunch means
a. lapar b.sarapan c.makan malam d.makan siang

13. Ani : hi, Koko ! how …your holiday?
a. went b.was c. go d. to

14. A : are Bayu and Sinta on a bus
B : yes, …
a. he are b. she are c. they are d. they is

15. In the dry season, we always feel thirsty and sweaty the weather is….
a. cold b. cool c. hot d. warm

II

1. We must wear rain coat, the weather is….

2. The sunset in the….

3. A : ….Kalimantan
B : it’s north of java.

4. Is-the-shop-where-toy-? (susun menjadi kalimat sempurna)

5. O-R-T-N-H-T-A-S-E (Susun menjadi kata yang benar)

6. Let’s go to the….and swim there

7. what is the English word for liburan

8. Kuta is in the south of Bali (Traslate to Indonesian)

9. Saya pergi ke sekolah berjalan kaki (Translate to english)

10. A : How do you go to school
B : I usually go to school by…. (Sepeda)

 

KUNCI JAWABAN BAHASA INGGRIS KELAS 6

1. A     11. C
2. B     12. D
3. A     13. B
4. D    14. C
5. B     15. C
6. A
7. C
8. C
9. B
10. D

II
1. rainy
2. west
3. where is
4. where is the toy shop ?
5. north east
6. swimming pool
7. holiday / vacation
8. kuta berada di sebelah selatan bali
9. I go to school on foot
10. bike / bicycle